- Pedicurebehandelingen

Pedicurebehandelingen

Tijdens de eerste afspraak worden uw gegevens genoteerd zoals medicatie, allergieën of andere aandoeningen. Afhankelijk van de conditie van uw voeten, kan het noodzakelijk zijn om een vervolgafspraak te maken, omdat niet alles in een keer behandeld kan worden. Om uw voeten in goede conditie te houden, is het raadzaam om één keer per 6 weken naar de pedicure te gaan. Bespreek samen met uw pedicure wat voor U de beste frequentie is.

 

Gratis voetencheck/ Voeten APK

Last van uw voeten maar U weet niet of de pedicure U helpen kan ? Nog nooit bij een pedicure geweest en niet zeker of het nodig is ? 

Maak dan een afspraak voor een gratis voetencheck !  Uw voeten worden vrijblijvend helemaal nagekeken en indien een behandeling wenselijk/noodzakelijk  is, kunt U daarna een afspraak maken.

Basis pedicure

Uw voeten worden gedesinfecteerd, waarna uw nagels geknipt en de nagelomgeving schoongemaakt wordt, zowel met de hand als machinaal. Hierna worden eventuele likdoorns, kloven of eelt verwijderd. Uw voeten worden, aangepast aan de behoeften van uw huid ingewreven met een heerlijke voetencrème.Tijdens uw voetverzorging worden uw schoenen gratis gedesinfecteerd.

Bij diabetes of reuma kan de behandeling (gedeeltelijk) vergoed worden door uw ziektekostenverzekering. Controleer uw voorwaarden om te zien of dat bij U het geval is.

 

Uitgebreide pedicure

Deze behandeling kiest U in samenspraak met uw pedicure als uw voeten meer aandacht nodig hebben en de tijd van een basis pedicure niet genoeg is. Bijvoorbeeld omdat U last heeft van heel veel eelt of diepe likdoorns of omdat U een chronische aandoening heeft en daardoor uw voeten een groter risico lopen.

Afhankelijk van uw zorgverzekering kan de behandeling bij diabetes of reuma soms geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering dus informeer bij uw verzekering naar de voorwaarden en vergoedingen.

Als basis bestaat de behandeling uit het desinfecteren van de voeten, het knippen van de nagels, schoonmaken van de nagelomgeving zowel manueel als machinaal, het weghalen van eelt of likdoorns en het masseren van de voet met een geschikte voetencrème. Daarnaast kan er ook een zogenaamde screening uitgevoerd worden: testen die b.v. het gevoel in uw voeten controleren of de beweeglijkheid van uw gewrichten. Uw schoenen worden gratis gedesinfecteerd tijdens de behandeling.

Aangezien deze voeten meer aandacht nodig hebben, is de behandeltijd langer dan bij een gewone basis pedicure.

Diabetische voetbehandeling na verwijzing van podotherapeut

Mensen met diabetes kunnen na verwijzing van een huisarts of specialist, bij de podotherapeut een behandelplan laten opstellen voor hun voetzorg. Een gedeelte van dat behandelplan wordt uitgevoerd door de medisch pedicure of pedicure met aantekening risicovoet. Dit gedeelte valt onder de basisverzekering en wordt dan ook vergoed. Momenteel werk ik samen met de volgende podotherapeuten: Novopraktijk, Podotherapie Broekman, Rondom Podotherapie, Podotherapie De Jeu en Podotherapie Holthuis. Bent U in behandeling bij een andere podotherapeut, dan neem ik hiermee contact op.

Wilt U naast de medisch noodzakelijke behandeling ook de rest van uw voeten verzorgd hebben, dan kunt U dit apart afrekenen in de praktijk als onderdeel van een basis- of uitgebreide pedicure, afhankelijk van de conditie van uw voeten. Dit restantbedrag kunt U niet declareren bij uw verzekering en is afhankelijk van de hoogte van uw vergoeding.

Schimmelnagels

Schimmelnagels, ook wel kalknagels genoemd in de volksmond, zijn een lastig te behandelen probleem omdat de schimmel als het ware ingekapseld zit in de nagel. Een tablettenkuur van de huisarts werkt het meest effectief, maar wordt niet door iedereen even goed verdragen.

Bij Feet Back wordt gewerkt met Funghi Clear. Dit is een medisch hulpmiddel klasse 1 en bevat actieve natuurlijke ingrediënten. Iedere 6 weken (of een andere noodzakelijke frequentie) worden uw schimmelnagels geknipt, schoongemaakt en dunner gefreesd. Daarna ingesmeerd met Funghi Clear. Deze spray kunt U in de praktijk kopen voor thuisgebruik. Dit vraagt wel een consequente aanpak want de kuur zal een aantal maanden tot 1 jaar volgehouden moeten worden. De spray moet U twee maal daags op uw aangetaste nagels aanbrengen. Daarnaast kunt U het middel ook gebruiken voor voetschimmel op de huid en als schoenspray. Draag iedere dag een schoon paar sokken.

Tijdens de behandeling in de praktijk worden uw schoenen gedesinfecteerd.

Spa pedicure met of zonder nagels lakken

Uw nagels worden geknipt en de nagelomgeving schoongemaakt. Hierna volgt een voetenscrub, die daarnaast tevens dient als masker. Dan heerlijk ontspannen met een voetenbad. Als laatste een massage met een heerlijke voetencrème. U kunt kiezen tussen een variant met nagels lakken of zonder. Kiest U voor de variant zonder lakken, dan duurt de massage iets langer. Tijdens uw Spa pedicure behandeling worden uw schoenen gratis gedesinfecteerd. Vergeet niet om teenslippers mee te nemen als U kiest voor de variant met de nagellak. 

Een heerlijke luxe verwenbehandeling voor uw voeten. Ook leuk om kado te geven !

Pedicure deelbehandeling

Last van eelt, een likdoorn of een ingroeiende nagel maar voor de rest zijn uw voeten in orde? Dan boekt U een deelbehandeling. Hierbij wordt er alleen gekeken naar dat ene vervelende kwaaltje en wordt dit zo snel mogelijk verholpen. 

U kunt ook een deelbehandeling boeken als U alleen even een scrub of voetenmasker wilt.

Nagelreparatie/ -prothese

Nagelreparatie wordt ingezet als er een stuk uit een teennagel is of uw nagel gespleten is. Dit kan zowel per ongeluk gebeurd zijn, of omdat de nagel weggehaald moest worden om eronder op de huid te kunnen werken. Om ervoor te zorgen dat de nagel mooi teruggroeit, kan er een stuk kunstnagel geplaatst worden. Dit kan afhankelijk van uw situatie gebeuren met acryl, gel of fiberglas. Ook kan er, afhankelijk van de conditie van uw nagel, om cosmetische redenen een kunstnagel geplaatst worden.

Indien uw nagel er helemaal af is, kan een kunstnagel ervoor zorgen dat het nagelbed naar beneden gedrukt wordt, zodat de nieuwe nagel op een goede manier terug kan groeien. De kunstnagel wordt dan als een plaat op het nagelbed gelegd en met tape vastgemaakt.

 

Nagelbeugel

Bij tunnelvormige of cilindervormige nagels is het risico op ingroeien groter dan bij gewone nagels. De nagelvorm kan gecorrigeerd worden door een nagelbeugel. Dit is een kunststof stripje dat op uw nagelplaat geplakt wordt terwijl er spanning op gezet wordt. Door deze spanning kan de nagel langzaam in een normalere vorm groeien. Dit vergt meerdere behandelingen.

Nagels lakken met nagellak of gellak

Uw nagels een mooi kleurtje en ze tegelijkertijd verzorgen? Dat kan met de nagellak van Orly Breathable of de gellak Orly Fx. De gewone nagellak is een 3-in-1 lak, dat wil zeggen dat de basecoat, de kleurlaag en de topcoat samengevoegd zijn. Bovendien laat de Breathable nagellak vocht en zuurstof door. De gellak van Orly Fx is een vitamine verrijkt systeem dat de natuurlijke nagel verzorgt en beschermt.

De nagels worden eerst ontvet zodat de nagellak goed houdt. Dan volgen een of twee laagjes van de  gewone nagellak of een primer, basecoat, kleurlak en topcoat bij de gellak.. De gekozen kleurlak van de gewone nagellak is inclusief in een flesje van 5 ml. Wilt U graag een groot flesje nagellak (18 ml) mee naar huis, dan wordt deze voor U besteld. Prijs voor een groot flesje is 13,95 Euro. Vergeet niet om teenslippers mee te nemen bij gewone lak! Neemt U de volgende keer uw gekozen kleurlak weer mee of wilt U geen nagellak mee naar huis, dan wordt dit uiteraard verrekend in de prijs. 

Wat zijn nu de voor- en nadelen van gewone nagellak en gellak ?

Voordeel van gewone nagellak: Je kunt deze naast het aanbrengen in de praktijk, ook zelf thuis gemakkelijk aanbrengen en verwijderen. Je wisselt dus heel makkelijk van kleur als je wilt. De gekozen kleurlak krijg je dan ook mee naar huis. De nagellak kan verwijderd worden dmv remover met of zonder aceton.

Nadeel van gewone nagellak: deze is kwetsbaarder dan de gellak. Op de teennagels houdt de nagellak langer dan op de vingernagels omdat je handen met veel meer dingen in contact komen dan je voeten.

Voordeel van gellak: de houdbaarheid. Gellak blijft zowel op teennagels als vingernagels veel langer goed zitten en is meteen droog.

Nadeel van gellak: Je hebt er speciale apparatuur voor nodig: een lamp met UV licht van een bepaalde sterkte. Deze hardt de gellak uit waardoor deze langer mooi blijft op je nagels. Het verwijderen van de gellak kost ook meer tijd dan gewone nagellak en kun je het beste in de praktijk laten doen. Wisselen van kleur is dus meer werk dan bij gewone nagellak.

Footlogix voetverzorging